Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Techniek

AD Onderwijsondersteuner Techniek. Associate degree, deeltijd

Techniek is eindeloos boeiend, zowel voor jongens als voor meisjes. Wil jij de uitdaging aangaan om jongeren hiermee in aanraking te brengen en heb je ervaring met een technisch beroep? Dan is dit Associate degree programma misschien iets voor jou.

Dit tweejarige deeltijdprogramma is gericht op vakinhoudelijke kennis en op vaardigheden die je voorbereiden op het beroep van onderwijsondersteuner. Het programma sluit aan op delen van het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Techniek tweedegraads. Het eerste jaar verdiep je je in vakinhoudelijke kennis tijdens modules als Leeromgeving van de Toekomst en Mobiliteit en Transport. Je loopt stage (werkplekleren) op een school en bij een bedrijf. Als je al werkzaam bent op een school leer je de behandelde theorie direct toepassen in de dagelijkse praktijk op je eigen school.

Lees meer

Het programma biedt studenten minimaal 14,4 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Je kunt aan de slag als praktijkbegeleider en onderwijsondersteuner. Je begeleidt leerlingen die (beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding in de praktijk opdoen.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in onderstaand schema. Kijk voor de laatste informatie over de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/oot-dt.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding