Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Horeca en Voeding

AD Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II. Associate degree, deeltijd

Ben jij een vakman of -vrouw met ervaring binnen de horeca of bakkerijbranche en wil je de kennis en vaardigheden uit je loopbaan aan vmbo en mbo-leerlingen doorgeven? Dan is dit Associate degree programma misschien iets voor jou.

Het programma sluit aan bij de inhoud en het curriculum van de bacheloropleiding Leraar Horeca en Voeding (Leraar Consumptieve Techniek I en II). In het eerste jaar verdiep je je vooral in vakinhoudelijke kennis. Je volgt vakken als Algemene Natuurwetenschappen, Microbiologie en vakdidactiek. Ook volg je een stage (werkplekleren) op een school. Werk je al als onderwijsondersteuner op een school? Dan kun je de beroepsopdrachten uitvoeren op je eigen school.

Lees meer

Dit programma biedt studenten minimaal 14,4 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Er is op dit moment behoefte aan praktijkbegeleiders en onderwijsondersteuners. Dat komt doordat leerlingen de beroepsvaardigheden en beroepshouding met name in de praktijk opdoen en daarin begeleid moeten worden.

Lees meer

Heb je een diploma op mbo-4 niveau of een havoof vwo-diploma, dan ben je toelaatbaar. Ben je al lang uit het onderwijs en wil je je kennis bijspijkeren? Volg dan eerst de voorbereidende cursus of maak het 21+-toelatingsexamen.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor uitgenodigd door de opleiding en krijgt dan een studieadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding