Hogeschool van Amsterdam

Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

AD Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn. Associate degree, deeltijd

Ben jij een vakman of -vrouw met ervaring binnen de gezondheidszorg of de welzijnssector en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan vmbo- en mbo-leerlingen? Kies dan voor dit Associate Degree programma.

Dit tweejarige deeltijdprogramma biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van onderwijsondersteuner.

Lees meer

Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan het programma is afhankelijk van jouw individuele studietraject. De colleges zijn ingeroosterd op een hele dag, voor het studiejaar 2017 - 2018 is dit op dinsdag. Het kan voorkomen dat de colleges volgend jaar op een andere dag gepland staan.

Lees meer

Er is op dit moment behoefte aan praktijkbegeleiders en onderwijsondersteuners. Dat komt doordat leerlingen de (beroeps)vaardigheden en (beroeps)houding met name in de praktijk opdoen en daarin begeleid moeten worden. Daarnaast biedt het Ad-programma toegang tot de bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Lees meer

Om rechtstreeks toegelaten te worden tot een Associate degree-programma heb je minimaal een mbo-4 of havo-diploma nodig. Heb je een diploma op mbo-3-niveau, neem dan deel aan het 21+ toelatingsexamen. Studenten met een aanverwant mbo-diploma komen mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Neem hiervoor contact op met de coördinator van het programma, a.van.lith@hva.nl. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van het programma per individu of er sprake kan zijn van studieduurverkorting en/ of vrijstelling.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding