Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Oefentherapie Mensendieck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2019 voor studiejaar 2019-2020. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

De studiekeuzecheck geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname kun je niet starten met de opleiding. 

De studiekeuzecheck bestaat uit een dagdeel op de opleiding waar je een theorie- en een praktijkles volgt en een kennistoets maakt. Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck bestudeer je thuis literatuur en maak je een voorbereidende opdracht. 

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies. 

Hoe meld ik me aan voor de studiekeuzecheck?
 

  • Schrijf je tussen 10 oktober 2018 en 1 mei 2019 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een korte vragenlijst en een datumprikker.
  • Meld je binnen vier weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Zie het kopje Data studiekeuzecheck hieronder voor de data waarop de studiekeuzecheck wordt georganiseerd.
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Er zijn twee data beschikbaar waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck: 

  • Dinsdag 4 juni 2019
  • Donderdag 27 juni 2019

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 15 januari 2019 begint de HvA met het per e-mail versturen van de uitnodigingen voor de studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van de beschikbare data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck bestaat uit een dag op de opleiding en een voorbereidende opdracht die je voorafgaand aan deze dag thuis maakt. Zie het kopje Voorbereiding op studiekeuzecheck voor meer informatie over de voorbereidende opdracht.

De dag van de studiekeuzecheck bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een hoorcollege (50 minuten)
  • Een meerkeuze kennistoets (30 minuten)
  • Een praktijkles (50 minuten)
  • Afronding en vragen (20 minuten)

Op de studiekeuzecheckdag volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Daarnaast krijg je een meerkeuzetoets over de behandelde stof en word je geobserveerd tijdens de praktijkles, zodat je een eerste indruk krijgt hoe het toetsen bij ons op de opleiding gaat.

Het programma duurt ongeveer 3 uur. 

Twee weken voor de door jou gekozen datum van de studiekeuzecheck ontvang je een e-mail met praktische informatie over deze dag. In deze e-mail vind je ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 4 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de studiekeuzecheck. De opdracht wordt besproken in het hoorcollege en wordt meegenomen bij het bepalen van je studiekeuzeadvies.

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Het studiekeuzeadvies is gebaseerd op de resultaten van de voorbereidende opdracht, de theorietoets en je inzet in de praktijkles. Je krijgt een positief advies als je voor minimaal twee van de drie onderdelen een voldoende haalt. Als je voor meer dan één onderdeel een onvoldoende haalt, krijg je een negatief advies om te starten met de opleiding.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 20 december 2018