Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Oefentherapie Mensendieck

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2017 voor studiejaar 2017-2018. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Studiekeuzecheck 2017-2018

De Studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces. Op basis van het resultaat krijg je een studiekeuzeadvies. (Dit is dus géén toelatingstoets). 

De studiekeuzecheck (SKC) is een wederzijdse kennismaking: jij bekijkt of de opleiding bij jou past en de opleiding onderzoekt of jij bij de opleiding past. De SKC bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een dagdeel op de opleiding. Na de SKC ontvang je een advies van de opleiding. Dit advies is vrijblijvend.

Bij twijfel of een negatief advies van de opleiding beslis jij zelf. Je kan op basis van het advies jouw keuze heroverwegen of de adviezen gebruiken om goed voorbereid aan de opleiding te beginnen. Als je niet deelneemt aan de SKC, kun je niet worden toegelaten tot de opleiding.

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je een uitnodiging van de opleiding voor de studiekeuzecheck. Hierin wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen en de dag te kiezen voor jouw studiekeuzecheck.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

  • 8 juni 2017
  • 29 juni 2017

Houd alvast rekening met deze data in je agenda.

Bij de uitnodiging voor de dag van de studiekeuzecheck ontvang je naast praktische informatie over de dag zelf ook de voorbereidende opdracht. Voor het maken van deze opdracht heb je ca. 3 uur nodig. Neem de opdracht ingevuld en uitgeprint mee naar de dag van de studiekeuzecheck. De opdracht wordt in aanloop naar de studiekeuzecheck online gepubliceerd. 

De uitnodiging voor de studiekeuzecheck, met praktische informatie en de voorbereidende opdracht, ontvang je in de week voor de door jou gekozen datum.  

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor één dag student. Vooraf thuis maak je een voorbereidende opdracht aan de hand van relevante literatuur. Op de dag van de studiekeuzecheck volg je een hoorcollege en krijg je een praktijkles. Beide onderdelen worden getoetst. Zo krijg je een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding die je wilt volgen. Bovendien maak je al kennis met de docenten van de opleiding en je medestudenten.
Het programma duurt ca. 4 uur (exclusief voorbereidende opdracht).

Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je via hva.nl/studiekeuzecheck.
Heb je vragen over de studiekeuzecheck? Stel deze dan via het Digitaal Loket.

Let op! op Studielink is deze opleiding te vinden onder de naam Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 13 april 2017