Hogeschool van Amsterdam

Oefentherapie Mensendieck

Opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Bachelor, voltijd

De opleiding Oefentherapie leidt je op tot expert in gezond bewegen. Je leert mensen met lichamelijke klachten hoe ze zichzelf kunnen helpen, zodat ze kunnen blijven werken en bewegen. Daarnaast onderzoek je of je het gedrag dat tot de klacht heeft geleid kunt veranderen.

Lees verder

De opleiding Oefentherapie werkt met competentiegericht onderwijs. Je lost actuele beroepsvraagstukken op waarin je kennis, vaardigheden en beroepshouding samenkomen. De aard van de opdrachten verschilt en wordt complexer naarmate je vordert in de opleiding.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 17 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Met de opleiding Oefentherapie word je opgeleid tot paramedisch therapeut op het gebied van dagelijks bewegen. Functies als oefentherapeut, gezondheidscoach, zwangerschapstherapeut, bewegingsdeskundige of bedrijfsoefentherapeut behoren tot de beroepsmogelijkheden. Je kunt binnen een bedrijf of instelling aan de slag of je begint voor jezelf.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo-, of mbo-4 diploma. Er zijn geen aanvullende eisen. Wel adviseren we je biologie te kiezen voor een betere aansluiting.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid

Loop mee met Wesley, 4ejaars Oefentherapie