Hogeschool van Amsterdam

Stages

Oefentherapie Mensendieck

Stage lopen betekent veel nieuwe indrukken opdoen en je oriënteren op het werkveld van oefentherapie. Het leuke van stage is dat de theorie die je hebt bestudeerd terug te zien in de praktijk. De opleiding bereidt je goed voor op de stages. 

Onze stages zijn heel gevarieerd: in het eerste jaar loop je een korte oriënterende stage bij een praktijk en zorginstelling voor ouderen (Cordaan). In het tweede jaar loop je twee keer tien weken stage op een andere praktijkgerichte school zoals het ROC Amsterdam of het conservatorium. In jaar drie loop je een reguliere stage van twintig weken in een praktijk, en jaar vier kent een specialiserende stage van eveneens twintig weken. 

Je kunt in plaatsen door heel Nederland stage lopen. Stages in de praktijk heb je onder andere op het gebied van kinderen, ouderenzorg, revalidatie, bedrijfsoefentherapie, bij een manege en zwangerschapsoefentherapie. Ook binnen en buiten Europa zijn er stagemogelijkheden. Je hoeft je stage niet zelf te regelen, hier zorgt de opleiding voor. 

 

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 8 november 2017