Hogeschool van Amsterdam

Media, Informatie en Communicatie (Creative Business)

Creative Business. Bachelor, voltijd

Creative Business (CB) leidt je op tot de allround mediaprofessional van vandaag én morgen. De mogelijkheden zijn eindeloos: vrijwel elk merk, organisatie en publiek figuur maakt gebruik van media, maar hoe sorteer je nu het meest effect? Wil je graag werken in de mediawereld en meebepalen waar media aandacht aan besteden? Denk je na over de invloed van de media en zou je bijvoorbeeld zelf een nieuw medium in de markt willen zetten? Ben je goed in taal maar schrik je niet van data? Denk je erover na waarom die ene influencer meer macht heeft dan die reclamezuil op straat? Ben je geïnteresseerd in de ‘achterkant’ van de mediabranche? Dan is de opleiding CB van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) wellicht de juiste studie voor jou.

De belangrijkste vakken in de propedeuse zijn Tekstschrijven, Media en Maatschappij, Onderzoek, Marketing en Contentmanagement. Je werkt aan projecten met echte opdrachtgevers.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten gemiddeld 16 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. De contacttijd bij de opleiding bestaat uit hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Een contactuur wordt uitgedrukt in onderwijsuren van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ca. 24 uren alleen of met mede- studenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Na de opleiding CB kun je bijvoorbeeld aan de slag als redacteur of producer bij web, print, tv en/of radio, als communitymanager of als mediamarketeer. Bekende werkgevers zijn Sanoma, Radio 2, NU.nl, NOS op 3 en Het Parool. Ook kun je aan het werk als zelfstandig ondernemer. Binnen de opleiding hebben we daar veel aandacht voor.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
valk

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding is bij DUO bekend onder de naam Creative Business.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie