Hogeschool van Amsterdam

Stage

Oriënterende stage

Tijdens je studie breng je theorie en praktijk voortdurend met elkaar in verband. In de verschillende modulen zijn praktijksituaties natuurlijk zo reëel mogelijk geformuleerd, maar in de échte praktijk is het uiteraard toch anders. Daarom ga je in het tweede blok van het tweede leerjaar bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) op een oriënterende stage.

Tijdens deze stage ervaar je hoe het er in de praktijk aan toe gaat, doe je beroepservaring op door mee te draaien in een organisatie en oriënteer je je op het beroepenveld waar je na je studie in wilt werken. Tijdens je stage draai je vooral mee in het bedrijf; je bent onderdeel van de afdeling waar je stage loopt. Daarnaast verdiep je je aan de hand van enkele opdrachten in zaken als de organisatiecultuur van het bedrijf en het realisatietraject van het product dat je helpt maken. Misschien wel het belangrijkst is dat je ontdekt waar je eigen mogelijkheden en ontwikkelpunten liggen en wat je voorkeuren zijn.

Beroepsvoorbereidende stage

Na je beroepsoriënterende stage en je specialisaties op het gebied van vaardigheden in jaar twee en op strategisch niveau in jaar drie, zijn je kennis en vaardigheden toegenomen. Wellicht heb je al een minor gevolgd. Daarom kun je in de beroepsvoorbereidende stage een meer complexe praktijksituatie aan.

Het kan een stage zijn waarin je je focust op het verbeteren van je vaardigheden of juist de nadruk legt op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Het beoogde eindniveau is dat je kunt solliciteren voor een functie als jonge professional op hbo-niveau. Je hebt zelf de vrijheid om een geschikte stageplek te zoeken in binnen- of buitenland.

Stage bij Idols

Stage MIC

Bekijk in groot formaat

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 12 juli 2016