Hogeschool van Amsterdam

Jaar 1

Propedeuse

In het propedeusejaar werk je in teamverband aan projecten en verken je het hele spectrum van de mediabranche. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een magazine of je ontwerpt een website. Deze projecten kunnen per jaar verschillen, maar je werkt altijd aan projecten met echte opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld 3FM en Vice.

Tijdens een project krijg je ondersteunende colleges over bijvoorbeeld mediamarketing, onderzoek, schrijven en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.

In de propedeuse krijg je vakken als Tekstschrijven, Beeld, Media en Maatschappij, Onderzoek, Marketing en Digitale media.

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA 60 studiepunten halen. Haal je minder dan 50 studiepunten, dan geeft de HvA je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Lees hierover meer op de pagina bindend studieadvies

Het algemene programma loopt door tot in de eerste helft van het tweede jaar.

Wil je in de media werken, dan is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk. Daarom krijg je bij MIC een taaltoets. We beoordelen daarmee of je wel het juiste niveau hebt. Is dat niet het geval, dan zul je met zelfstudie hard aan de gang moeten. Onder bepaalde voorwaarden bieden wij bijlessen Nederlands aan.

Let op: vanaf blok 1 in het eerste jaar hanteren we een taalnorm.

Mbo-4-opleiding en taalvaardigheid

Volg je op dit moment een mbo-4-opleiding, wees je er dan van bewust dat taalvaardigheid een zeer grote plaats inneemt op de opleiding.

Volg je een mbo-opleiding die niet met de mediabranche te maken heeft, houd er dan rekening mee dat de overgang naar de opleiding MIC relatief zwaar kan zijn.

Je bent zelf verantwoordelijk voor mogelijke bijscholing/taalondersteuning als je tijdens het volgen van de opleiding merkt dat het vereiste taalniveau bij MIC te hoog is.  

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 18 oktober 2017