Hogeschool van Amsterdam

Media, Informatie en Communicatie

Creative Business. Bachelor, deeltijd

MIC en Communicatie leiden de allround communicatie- en mediaprofessional van de toekomst op. Communicatie en media staan niet los van elkaar; daarom bieden wij een gezamenlijk programma met daarin veel keuzemogelijkheden. Je wordt een mediaprofessional die alles weet over communicatie of een communicatieprofessional die alles weet van media.

De deeltijdopleiding heeft veel inhoudelijke overlap met de voltijdopleiding, maar de vorm van het onderwijs is anders. De lessen zijn op vrijdag, daarnaast is er veel zelfstudie nodig. De opdrachten voer je voor een deel uit in je werk; het is dus van belang dat je werkzaam bent in een relevant werkveld.

Een datum om alvast rekening mee te houden:

  • De studiekeuzecheckdag voor Media, Informatie en Communicatie deeltijd is op vrijdag 22 juni 2018.

Bij ons krijg je het beste van twee werelden: de beroepspraktijk waaruit onze bevlogen docenten komen en de context van een eigentijdse mediaopleiding bij een erkende professionele hogeschool waar een kenniscentrum aan verbonden is. Hierdoor heb je, na de brede basis van de propedeuse, een aantal keuzemogelijkheden.

Studieprogramma

Deze opleiding biedt studenten circa 8 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Bij ons krijg je de bagage om als media- of communicatieprofessional in tal van sectoren aan de slag te gaan. Afhankelijk van je route stomen we je ook klaar voor bijvoorbeeld een baan als redacteur, producer of mediamarketeer bij digitale media, printmedia, tv of radio. Ook kun je na onze opleiding als zelfstandig ondernemer aan de slag. Of je maakt een mooie promotie bij je huidige werkgever.

Lees meer

Werk in een relevant beroepenveld is belangrijk. Er is geen stage in de deeltijdopleiding opgenomen en dat betekent dat de verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden in het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Verder neemt elke student voor de start van de studie deel aan een studiekeuzecheck.

Lees meer

Wil je in september 2018 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2017 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2018, maar uiterlijk op 31 augustus 2018.

Lees meer
MIC visual device

Video's: afgestudeerden aan het woord

Afgestudeerden Arjan de Jongh en Caroline de Hart vertellen in onderstaande video's over hun reden om door te studeren, de ervaringen met de deeltijdopleiding en wat de studie heeft opgeleverd in hun huidige baan als productmanager digitale kanalen bij NRC (Arjan) en archivist bij het Streekarchief Langstraat Heusden Altena (Caroline).

Start opleiding

De deeltijdopleiding Media, Informatie en Communicatie start in september. De lessen vinden plaats op vrijdag (de hele dag).

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie