Hogeschool van Amsterdam

Master Pedagogiek

Master, deeltijd

Als pedagoog of leraar houd je van je vak. Maar na enkele jaren werken kan er een moment komen dat je toe bent aan verdieping en een volgende stap in je loopbaan. Met de masteropleiding Pedagogiek bereid je je gedegen voor om inhoud te geven aan je ambitie om een positie als coördinator, projectleider, beleidsmedewerker of coach te verwerven. Je kunt kiezen uit twee specialisaties: Leren en Innoveren of Zorgcoördinatie.

Je start de opleiding met de module Adviseren en Begeleiden. Het uitgangspunt van deze module is de professional als motor en inspiratiebron voor collega´s binnen en buiten de eigen organisatie. Daarnaast doe je in het eerste jaar ervaring op met de onderzoekmatige benadering van je vakgebied. Je legt in de modules Onderzoeksmethoden een basis voor het zelfstandig kunnen uitvoeren van onderzoek. Verder kies je je specialisatie. In jaar twee start je met de module Verandermanagement. Je leert een organisatie analyseren en krijgt kennis en tools aangereikt rondom leiderschap en veranderkundig denken. Je rondt de opleiding af met een afstudeeronderzoek en een portfoliogesprek. Erg prettig: Alle (onderzoeks)opdrachten kun je uitvoeren binnen je eigen organisatie. Zo dragen deze opdrachten werkelijk bij aan verbetering van de praktijk. En kun jij je professionaliteit op je eigen werkplek ontwikkelen.

Lees meer

De opleiding duurt twee jaar. Het studiejaar heeft 40 onderwijsweken per jaar. Je hebt minimaal 7 contacturen per week en reken daarnaast op twintig uur zelfstudie per week. De totale studie omvat 75 studiepunten. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd.

Een rol als projectleider, beleidsmedewerker, coördinator, (intern) adviseur of begeleider binnen de pedagogische- en educatieve sector.

• Je hebt een Bachelor of Education, een Bachelor of Social Work of een afgeronde bachelor/masteropleiding, in combinatie met een pedagogisch/didactische aantekening verkregen aan een hogeschool of universiteit. • Je hebt een werk- of stageplek in een pedagogische organisatie waar je minimaal vier uur per week activiteiten op het terrein van het hoger pedagogisch kader kunt uitvoeren. • Je doorloopt de intakeprocedure. • Je hebt een Bewijs van Toelating van de examencommissie masteropleidingen

Lees meer

Stuur uiterlijk 15 juli 2017 een e-mail met je CV naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Indien dit met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de Examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 15 augustus 2017 zijn afgerond.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding