Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Master Legal Management

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters. Tijdens de opleiding volgt u een of twee juridische keuzevakken bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

schema studieprogramma

In de eerste drie semesters volgt u colleges op het gebied van management en organisatie van juridische dienstverlening en ontwikkelt u uw onderzoekvaardigheden. U krijgt trainingen Beroepsvaardigheden, intervisie en heeft individuele gesprekken met uw studiecoach. Het vierde semester staat in het teken van het afstuderen.

Studiereis

In het derde semester staat een studiereis naar het buitenland op het programma. De reis duurt drie tot vier dagen en maakt u samen met uw klas en docent.

Praktijkonderzoek

Na het succesvol afronden van de eerste drie semesters, verricht u in het vierde semester een afsluitend praktijkonderzoek. Dit onderzoek voert u uit buiten uw eigen, directe beroepspraktijk. Het resultaat ervan draagt bij aan de verbetering van een situatie in de beroepspraktijk op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en/of complexe juridische processen.

Studievorm

In de opleiding worden groepsbijeenkomsten voor theorielessen afgewisseld met trainingen, intervisie, individuele gesprekken met een studiecoach en het afsluitende praktijkonderzoek.

Vrijstelling

Als u eerder een juridische master op universitair niveau heeft behaald, krijgt u mogelijk vrijstelling voor de juridische keuzevakken bij de Vrije Universiteit.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 11 december 2017