Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Master Structural Engineering

De markt waarin de constructeur opereert is veeleisender en concurrerender dan ooit. De samenleving is in toenemende mate bezorgd over de betrouwbaarheid, veiligheid en milieueffecten van bouwprocessen. In rap tempo worden complexere technologieën, bouwtechnieken en bouwmaterialen ontwikkeld.

De constructeur dient daarom in staat te zijn om een breed scala aan hulpmiddelen te gebruiken voor het analyseren, modelleren en ontwerpen van bouwkundige constructies.

De driejarige opleiding Master in Structural Engineering leidt op tot allround constructeur van beton-, staal-, hout-, steen- en funderingsconstructies, specifiek voor gebouwen. 

Programma 

De praktijkgerichte constructeur dient allround te zijn en het ontwerpproces te beheersen met voortschrijdend inzicht. Dit zijn dan ook twee van de belangrijkste uitgangspunten van de opleiding. Daarnaast zijn projecten ontwikkeld die de praktijk van het construeren simuleren.

De driejarige opleiding bestaat uit twaalf courses van ieder acht dagdelen. Twee dagdelen per veertien dagen van 14.00 - 17.00 uur en 18.00 - 21.00 uur.

Elk jaar zijn er twintig studiepunten te behalen overeenkomend met 560 uur. De studiebelasting per course bedraagt 5 studiepunten (140 uur).

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 23 september 2016