Hogeschool van Amsterdam

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Bachelor, voltijd

Tijdens de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) leer je zelfstandig en in samenwerking met andere professionals hoe je mensen met uiteenlopende achtergronden en problemen tot hun recht kan laten komen in onze samenleving. MWD aan de Hogeschool van Amsterdam volg je midden in Amsterdam. Je komt in aanraking met een grote diversiteit aan mensen en hulpvragen. Je doet veel ervaring op tijdens stages en praktijkopdrachten.

MWD iets voor jou?

Heb jij de moed om mensen te helpen bij het vinden van nieuwe manieren om met hun problemen om te gaan, zodat ze sociaal sterker worden en zichzelf kunnen redden? Ook als het gaat om kinderen of mensen met schulden of verslaving? Ben je zelfstandig en flexibel en kun je goed samenwerken met anderen? Herken je jezelf hierin, dan is de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening wellicht iets voor jou.

In het eerste en tweede jaar van de opleiding krijg je zicht op het beroep. Je leert methodisch werken met cliƫnten, individueel of in een groep. En je maakt kennis met onderzoek doen en werken in een dienstverlenende organisatie. In het derde jaar loop je 32 uur stage per week. In het vierde jaar volg je een verdiepende of verbredende minor en rond je de opleiding af met een scriptie.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en practica. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 20. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Je studeert af als startbekwame maatschappelijk werker. Je bent onder andere werkzaam als buddy, reclasseringswerker, jeugdhulpverlener, gezinsbegeleider, trajectcoach, bedrijfsmaatschappelijk werker, straathoekwerker, algemeen maatschappelijk werker of schuldhulpverlener. Je oefent deze functies uit in het bedrijfsleven of in non-profit organisaties.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht