Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Logistics Engineering

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Tijdens de studiekeuzecheck staat de volgende vraag centraal; Past de opleiding Logistiek (Logistiek en Economie en Logistics Engineering) bij jou en pas jij bij opleiding? Voorafgaand aan de studiekeuzecheckdag krijg je huiswerk. Op de dag zelf volg je een introductiecollege en maak je een groepsopdracht. Vervolgens ga je in kleine groepen uiteen om je motivatie en studiekeuze te bespreken. Tot slot wordt de huiswerkopdracht besproken.

Zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.

Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je in januari een e-mail met:

 • een inschrijfuitnodiging voor een van de studiekeuzecheckdata
 • een link naar een online vragenlijst
 • je HvA-ID: hiermee kun je inloggen op de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). Hier vind je de huiswerkopdracht en de te bestuderen literatuur.

De studiekeuzecheck vindt plaats op:

 • 7 februari 2017 (inschrijving gesloten)
 • 18 april 2017 (inschrijving gesloten)
 • 6 juni 2017 (inschrijving gesloten)
 • 20 juni 2017 (inschrijving gesloten)
 • 4 juli 2017 (inschrijving gesloten)

Studiekeuzecheck augustus

Op 22 augustus vindt voor de opleiding Engineering nog één studiekeuzecheck plaats van 14.30 - 17.00 uur. Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

 • als zittend student in het hoger onderwijs in 2017 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
 • in het studiejaar 2016-2017 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Engineering.
 • al voor 1 mei 2017 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen.

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck lees je een aantal artikelen. Tijdens de studiekeuzecheck voer je met behulp van deze artikelen een groepsopdracht over logistiek uit.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de toets en het groepsgesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 28 juni 2017