Hogeschool van Amsterdam

Leraar Wiskunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Wiskunde. Bachelor, deeltijd

Heb je plezier in wiskunde en vind je het leuk om anderen hiermee te helpen? Dan is de opleiding Leraar Wiskunde misschien iets voor jou. Niets is zo boeiend als zien dat leerlingen door jouw hulp wiskunde gaan begrijpen en zien dat wiskunde leuk is.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. In principe heb je één dag per week college. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Als tweedegraads leraar wiskunde kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk voor 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding