Hogeschool van Amsterdam

Leraar Techniek

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Techniek. Bachelor, deeltijd

Hoe produceren we in de toekomst? Hoe ontwikkel je hulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking? Als Leraar Techniek in de onderbouw bedenk je samen met je leerlingen oplossingen hiervoor.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op drie dagdelen. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag, woensdag en donderdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar techniek kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo of vwo met een N&T of N&G profiel. Heb je een havo- of vwo-diploma met een E&M of C&M profiel, dan is WiA of WiB een vereiste en Natuurkunde of NLT. Diploma mbo-4 in een technische of onderwijskundige richting. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding