Hogeschool van Amsterdam

Leraar Nederlands

Master Leraar Nederlands. Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Nederlands is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen.

Je wordt expert in je schoolvak door je bestaande vakkennis te verbreden en te verdiepen. Voorbeelden van modules zijn: Argumentatieleer, Letterkunde (van oude tot moderne letterkunde) en Taalkunde/Taalbeschouwing. Je leert om met gegevens uit wetenschappelijk historische publicaties een stelling te onderbouwen, een visie te becommentariëren of een theorie te toetsen.

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 uur en 21.10 uur. Je hebt minimaal zes lessen per week en het studiejaar bestaat uit 40 weken, verdeeld over twee semesters. Voor meer informatie over je lessen verwijzen we je door naar je Studiegids op de homepagina. Naast je werk ook nog studeren is pittig. Maar je krijgt ondersteuning van ervaren docenten en een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Met je medestudenten wissel je (praktijk)ervaringen uit. Met je school wordt een tripartiete overeenkomst gesloten zodat duidelijk is wat je van je school mag verwachten maar ook van je opleiding. Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat in totaal voor 28 uur inzet.

Na het behalen van je diploma kun je het vak Nederlands geven in de bovenbouw van havo en vwo.

Bachelor of Education Nederlands of wo-Bachelor Nederlands met Educatieve Minor. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Stuur uiterlijk 15 juli 2017 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Indien dit met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 15 augustus 2017 zijn afgerond.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding