Hogeschool van Amsterdam

Leraar Natuurkunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Natuurkunde. Bachelor, deeltijd

Wil je je kennis en enthousiasme over natuurkunde op anderen overbrengen? Dan is Leraar Natuurkunde misschien iets voor jou. Je maakt je leerlingen nieuwsgierig en helpt ze op zoek te gaan naar verklaringen en verbanden.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. In principe twee dagdelen per week college. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag en donderdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar natuurkunde kun je lesgeven in het vmbo en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk voor 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding