Hogeschool van Amsterdam

Leraar Natuurkunde

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Natuurkunde. Bachelor, deeltijd

Wil je je kennis en enthousiasme over natuurkunde op anderen overbrengen? En wil je leren hoe je leerlingen nieuwsgierig maakt en ze helpen op zoek te gaan naar verklaringen en verbanden? Kies dan voor Leraar Natuurkunde.

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2 en 4 jaar af.

Lees meer

Je hebt een dag in de week colleges. Voor het studiejaar 2017 - 2018 staan deze colleges ingeroosterd op dinsdag. Je kunt ook een aantal vakken op afstand volgen. Hiervoor is op donderdag ondersteuning beschikbaar. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Als tweedegraads leraar natuurkunde kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw van de havo of het vwo.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een havo of vwo diploma met het profiel Natuur & Techniek. Voor het profiel Natuur & Gezondheid gelden aanvullende eisen. Dit geldt ook als je vwo profiel Economie & Maatschappij hebt gedaan. Daarnaast ben je ook toelaatbaar met een mbo- niveau 4 diploma. Klik op 'lees meer' voor het exacte toelatingsschema. Je vindt hier ook meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Lees meer

Wil je in september 2018 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2017 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2018, maar uiterlijk op 31 augustus 2018. Na aanmelding in Studielink word je door de opleiding uitgenodigd voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Leraar worden iets voor jou?