Hogeschool van Amsterdam

Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Gezondheidszorg en Welzijn. Bachelor, deeltijd

Ben jij een vakman of –vrouw met ervaring binnen de gezondheidszorg of de welzijnssector en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan vmbo- en mbo-leerlingen? Wil je jongeren uitdagen meer bewust bezig te zijn met hun gezondheid? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn misschien iets voor jou.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma, waarbij je de mogelijkheid hebt om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring. Tijdens de competentiegerichte intake bekijk je met één van de opleiders hoe je studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op één dag. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 - 2018. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Gezondheidszorg en Welzijn kun je lesgeven op het vmbo, mbo, in de onderbouw van havo/vwo of in het praktijkonderwijs.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Afgestudeerde bachelors in Zorg en/of Welzijn (hbo of wo) kunnen een versneld tweejarig traject volgen. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van studieduurverkorting en/of vrijstelling. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrgw-dt.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding