Hogeschool van Amsterdam

Leraar Geschiedenis

Master Leraar Geschiedenis. Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Geschiedenis is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen.

Je wordt expert in je schoolvak door je bestaande vakkennis te verbreden en te verdiepen. Het studieprogramma omvat ruwweg drie onderdelen: expert in je eigen schoolvak, gevorderd vakdidacticus in het vho-bovenbouw en onderzoekende professional in je eigen schoolorganisatie.

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Het studiejaar telt 42 weken. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Lees meer

Na het behalen van je diploma ben je bevoegd en bekwaam om het vak Geschiedenis te geven en examens af te nemen in de bovenbouw van havo en vwo.

Vereist is een Bachelor of Education Geschiedenis of een wo-bachelor Geschiedenis met de Educatieve Minor. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig.

Lees meer

Stuur uiterlijk 19 augustus 2019 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Als dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2019 zijn afgerond

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding