Hogeschool van Amsterdam

Leraar Geschiedenis

Master Leraar Geschiedenis. Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Geschiedenis is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen.

Je wordt expert in je schoolvak door je bestaande vakkennis te verbreden en te verdiepen.

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Je hebt minimaal zes lessen per week en het studiejaar telt 42 weken, verdeeld over twee semesters. Voor meer informatie over je lessen verwijzen we je door naar de Studiegids op de homepagina. Naast je werk ook nog studeren is pittig. Maar je krijgt ondersteuning van ervaren docenten en een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Met je medestudenten wissel je (praktijk)ervaringen uit. Met je school wordt een tripartiete overeenkomst gesloten, zodat duidelijk is wat je van je school mag verwachten, maar ook van je opleiding. Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De opleiding probeert zoveel mogelijk op maat te werken door in bepaalde gevallen aangepaste roosters en studietrajecten te ontwikkelen. In de praktijk betreft het meestal studenten die vrijstellingen hebben of extra veel studietijd en daardoor sneller door de opleiding kunnen. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Na het behalen van je diploma ben je bevoegd en bekwaam om het vak Geschiedenis te geven en examens af te nemen in de bovenbouw van havo en vwo.

Vereist is een Bachelor of Education Geschiedenis of een wo-bachelor Geschiedenis met de Educatieve Minor. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Stuur uiterlijk 15 juli 2017 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Als dit gesprek met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 15 augustus 2017 zijn afgerond

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding