Hogeschool van Amsterdam

Leraar Frans

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Frans. Bachelor, deeltijd

Als leraar Frans laat je je leerlingen zien dat het leren van de Franse taal nuttig is en echt niet moeilijk. Je geeft op een eigentijdse manier les, waarbij grammatica geen doel is maar een tool waarmee je kunt lezen, schrijven en publiceren.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring. Tijdens de intake bekijk je met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op één dag. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op twaalf tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar Frans kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding