Hogeschool van Amsterdam

Leraar Engels voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Vanaf 5 juli kun je via Athenaeum de door je opleiding gecertificeerde boekenlijst voor semester 1 2018-2019 inzien en bestellen.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 10 augustus, dan ontvang je deze in de week van 20-24 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan na 10 augustus en voor 15 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

De groepsindeling is op dit moment nog niet bekend. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 3 september. De introductie vindt plaats in de week van 27 augustus t/m 31 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd regelen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op deze pagina: studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte? Dan willen wij graag een gesprek met je voeren voor de start van de opleiding, zodat we je vanaf het begin van je studie goed kunnen begeleiden. Dat gesprek voer je met een studentendecaan en een docent van de opleiding. Het is vertrouwelijk en heeft geen invloed op je toelating. Stuur een e-mail aan: functiebeperking@hva.nl. Zet in de e-mail welke opleiding je wilt gaan doen en dat je mailt voor een gesprek. Kitty Damen, secretaresse van het studentendecanaat, neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Op deze pagina lees je meer over studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor de eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In de week voorafgaand aan het nieuwe schooljaar leidt een fantastische introductieweek jou in in je nieuwe studentenleven. Gedurende één week in augustus kom je in aanraking met de HvA en met het studentenleven in Amsterdam.

Maandag 27 augustus

Op maandag 27 augustus ben je welkom vanaf 12.00 uur in KSH 09A10 voor de eerste introductiedag van je opleiding.

Dinsdag 28 augustus

Op dinsdag 28 augustus ben je welkom vanaf 12.00 uur in KSH 09A10 voor de tweede introductiedag van je opleiding. Daarnaast ben je op dinsdag 28 augustus van harte welkom op de barbecue op het Kohnstammhof van de faculteit Onderwijs en Opvoeding.

Woensdag 29 augustus

Op woensdagmiddag 29 augustus kun je de stad verkennen en op bezoek gaan bij verschillende bedrijven zoals; Artis of Brouwerij 't IJ.

Donderdag 30 augustus

Op donderdag 30 augustus tussen 14:00 en 20:00 is de HvA Experience en het KersVers festival met Amsterdamse studie-, studentenverenigingen, studentenorganisaties, de HvA en een breed muziekprogramma.

Vrijdag 31 augustus

Op vrijdag 31 augustus vindt het eindfeest in de WesterUnie plaats. 

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 1 juni 2018