Hogeschool van Amsterdam

Leraar Engels

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Engels. Bachelor, deeltijd

Hou je van de Engelse taal en literatuur? Als jij het in je hebt om jongeren enthousiast te maken voor dit vak, dan is de opleiding Leraar Engels misschien iets voor jou. Je leert lesgeven op een heel eigen, moderne manier.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring. Tijdens de intake bekijk je met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op één dag per week. Jaar 1 en 3 op de dinsdag en jaar 2 en 4 op de donderdag. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Engels kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo. Heb je je tweedegraads bevoegdheid? In dat geval kun je kiezen voor de masteropleiding tot eerstegraadsleraar Engels of voor de masteropleiding Pedagogiek.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding