Hogeschool van Amsterdam

Leraar Duits

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Duits. Bachelor, voltijd

Duitsland is één van de belangrijkste handelspartners van Nederland en de Duitse taal wordt door zo’n 100 miljoen mensen gesproken. Heb jij passie voor de Duitse taal en cultuur én wil je leren hoe je de nieuwsgierigheid van leerlingen niet alleen weet vast te houden, maar ook om te buigen naar leergierigheid? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten circa 14 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Landelijk gezien is er op dit moment een lerarentekort voor het vak Duits in het voortgezet onderwijs. Je vooruitzichten op een baan als leraar Duits zijn daarmee op dit moment goed. Als tweedegraads leraar Duits kun je lesgeven in het vmbo, mbo en volwasseneducatie of in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een havo of vwo diploma. Voor de havo geldt voor alle profielen als extra eis dat je eindexamen hebt gedaan in het vak Duitse taal en cultuur. Je bent ook toelaatbaar met een mbo niveau 4 diploma. Neem in dit geval altijd contact op met de opleiding, om advies te krijgen over je niveau Duits.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding