Hogeschool van Amsterdam

Leraar Biologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Biologie. Bachelor, deeltijd

Zorg voor de leefomgeving van dieren, milieu en klimaat. Is dat 'leven' wat jou fascineert en wil je je passie op anderen overbrengen? Dan is de opleiding Leraar Biologie misschien iets voor jou.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring. Tijdens de intake bekijk je met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien en stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op twee dagen. Voor jouw opleiding is dit op woensdag en donderdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 - 2018. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Als tweedegraads leraar biologie kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrbi-dt.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding