Hogeschool van Amsterdam

Leraar Biologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Biologie. Bachelor, deeltijd

Ben jij gebiologeerd door alles wat leeft? Leef jij op van planten, dieren, het menselijk lichaam en de natuur om je heen? Kies dan voor Leraar Biologie aan de HvA.

De opleiding biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze deeltijdopleiding versneld volgen. De feitelijke studieduur verschilt per persoon, in het algemeen ronden studenten de opleiding tussen de 2,5 en 4 jaar af.

Lees meer

Je volgt 1 dag en 1 avond colleges. Voor het studiejaar 2017 - 2018 staan de colleges ingeroosterd op woensdag en donderdag. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Als tweedegraads leraar biologie kun je lesgeven in het vmbo, het mbo en in de onderbouw van de havo of het vwo. Ook biedt het onderwijs je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het volgen van nascholingsprogramma's of een masteropleiding.

Lees meer

Je bent toelaatbaar met een havo, vwo of mbo- niveau 4 diploma. Voor de profielen Economie en Maatschappij en Cultuur en Maatschappij gelden aanvullende eisen, deze staan in het toelatingsschema. Klik op lees meer voor het schema en meer informatie als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via hva.studielink.nl met je DigiD. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor de intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding