Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

De studiekeuzecheck bestaat uit:

  • een online vragenlijst;
  • een college;
  • een praktijkopdracht;
  • een beoordeling (toets of presentatie).

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

Wanneer vindt de studiekeuzecheck plaats?

De studiekeuzechecks voor de opleiding Leraar Algemene Economie vinden plaats op 4 juni 2019 en 25 juni 2019.

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf januari 2019 ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze data.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Leraar Algemene Economie en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is.
 
Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. De studiekeuze heeft tot doel  te checken of de gekozen studie wel echt bij jou past (vandaar de benaming SKC “Studiekeuzecheck”). Dat doen we aan de hand van een aantal opdrachten die je thuis kunt voorbereiden en bij ons op de HVA moet doen of laten zien. Deze check bestaat uit:

  1. Wiskunde toets  (inhoudelijke koppeling) 
  2. Beroepsopdracht (koppeling met jouw toekomstig beroep)

Je krijgt na twee weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Studiekeuzeworkshop

Ontdek je tijdens je studiekeuzecheck dat de opleiding Leraar Algemene Economie toch niet bij je past of heb je twijfels, dan kun je deelnemen aan een gratis studiekeuzeworkshop van 3 uur. In deze workshop ga je in een klein groepje en onder begeleiding van een studiekeuzecoach focus aanbrengen in je studiekeuzeproces. Je neemt je aanvankelijke studiekeuze onder de loep en maakt een studie- en beroepskeuzetest. Na afloop van de workshop heb je een actieplan met concrete stappen die je gaat zetten. Meer informatie over de studiekeuzeworkshop.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 13 september 2018