Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

De studiekeuzecheck bestaat uit:

 • een online vragenlijst;
 • een college;
 • een praktijkopdracht;
 • een beoordeling (toets of presentatie).

Daarnaast maak je kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Op basis van het resultaat van de verschillende onderdelen krijg je een studiekeuzeadvies.

De studiekeuzechecks voor de opleiding Leraar Algemene Economie vinden plaats op 24 april 2018, 4 juni 2018 of 21 augustus 2018. Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

Laatste studiekeuzecheck

De laatste studiekeuzecheck om te kunnen starten in september 2018 met de opleiding Leraar Algemene Economie voltijd vindt plaats op 21 augustus 2018.

Deelname aan deze studiekeuzecheck is alleen mogelijk als je:

 • als zittend student in het hoger onderwijs in 2018 een negatief bindend studieadvies krijgt (of hebt gekregen) voor je huidige opleiding;
 • in het studiejaar 2017-2018 ingeschreven bent geweest bij een andere opleiding van de HvA of een andere hogeschool/universiteit en wilt switchen naar Leraar Algemene Economie voltijd;
 • bent uitgeloot voor een opleiding met een numerus fixus;
 • al voor 1 mei 2018 een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een andere opleiding in het hoger onderwijs, maar (na deelname aan de studiekeuzecheck bij die opleiding) je studiekeuze wilt wijzigen;
 • met geldige reden afwezig was bij de studiekeuzecheck voor de zomervakantie van Leraar Algemene Economie voltijd en bericht hebt gekregen dat je in augustus mee kunt doen.

De studiekeuzecheck is de laatste check of de opleiding Leraar algemene economie en studeren aan een hbo-opleiding de juiste keuze voor je is.
 
Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op het college komt. Je bestudeert thuis literatuur, maakt een opdracht en/of bekijkt een webcollege. De studiekeuze heeft tot doel  te checken of de gekozen studie wel echt bij jou past (vandaar de benaming SKC “Studiekeuzecheck”). Dat doen we aan de hand van een aantal opdrachten die je thuis kunt voorbereiden en bij ons op de HVA moet doen of laten zien. Deze check bestaat uit:

 1. Wiskunde toets  (inhoudelijke koppeling) 
 2. Beroepsopdracht (koppeling met jouw toekomstig beroep)

Je krijgt na 2 weken een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 1 augustus 2017