Hogeschool van Amsterdam

Leraar Algemene Economie

Master Leraar Algemene Economie. Master, deeltijd

De masteropleiding Leraar Economie is vooral gericht op tweedegraadsleraren die een masterdiploma met een eerstegraadsbevoegdheid willen halen.

Je wordt expert in je schoolvak door je bestaande vakkennis te verbreden en te verdiepen.

Lees meer

De opleiding start in september en duurt 2,5 tot 3 jaar. De lessen worden verzorgd op donderdag tussen 12.50 en 21.10 uur. Je hebt minimaal zes lessen per week en het studiejaar telt 40 weken, verdeeld over twee semesters. Voor meer informatie over je lessen verwijzen we je door naar de Studiegids op de homepagina. Naast je werk ook nog studeren is pittig. Maar je krijgt ondersteuning van ervaren docenten en een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Met je medestudenten wissel je (praktijk)ervaringen uit. Met je school wordt een tripartiete overeenkomst gesloten, zodat duidelijk is wat je van je school mag verwachten, maar ook van je opleiding. Gemiddeld heb je voor je studie 20 uren per week nodig. De studie omvat in totaal 90 studiepunten. Eén studiepunt staat voor 28 uur inzet.

Na het behalen van je diploma kun je het vak Algemene Economie geven in de bovenbouw van havo en vwo. Hoewel de opleiding er niet specifiek op is ingericht, kun je ook kiezen voor een docentschap in het hbo. De eerstegraads bevoegdheid Algemene Economie biedt je ook voldoende vakinhoudelijke bagage om het vak Management en Organisatie te geven.

Bachelor of Education Algemene Economie met aantoonbare kennis van zowel algemene economie als bedrijfseconomie of wo-bachelor Economie met Educatieve Minor. Daarnaast dien je een intakeprocedure te doorlopen en heb je een Bewijs van Toelating nodig van de Examencommissie masteropleidingen.

Lees meer

Stuur uiterlijk 15 juli 2017 een e-mail met je cv naar mastereducation@hva.nl om je aan te melden voor een toelatingsgesprek. Indien dit met een positief advies wordt afgerond, krijg je van de examencommissie een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 15 augustus 2017 zijn afgerond.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding