Hogeschool van Amsterdam

Leraar Algemene Economie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Algemene Economie. Bachelor, deeltijd

Vind je het interessant om leerlingen te laten zien dat economie direct met de maatschappij te maken heeft? Wil je jouw kennis over de economie graag overdragen aan jongeren? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op één dag. Voor jouw opleiding is dit op maandag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op zo'n twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leerkrachten. Als tweedegraads leraar algemene economie kun je lesgeven in het vmbo, en in de onderbouw havo/vwo. Heb je je tweedegraads bevoegdheid en twee jaar relevante werkervaring? In dat geval kun je kiezen voor een van onze masteropleidingen tot eerstegraads leraar.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Aanvullende eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding