Hogeschool van Amsterdam

Leraar Aardrijkskunde voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Je start je studiejaar met een activiteitenweek, waarin ‘kennismaken’ centraal staat. Het is nuttig, leuk en gezellig om mee te doen aan deze week, zodat je je medestudenten, de opleiding, de HvA en de stad Amsterdam leert kennen. De introductieweek vindt plaats van 28 augustus tot en met 1 september 2017, de week voordat de colleges starten.

Noteer deze belangrijke data alvast in je agenda.

Maandag 28 augustus en dinsdag 29 augustus

Opleidingsintroductie

Op maandag 28 augustus en dinsdag 29 augustus is de introductie van je opleiding vanaf 9.30 uur in lokaal KSH 05A37. Tijdens deze introductie hoor je inhoudelijk meer over je opleiding, leer je je jaargenoten tijdens een activiteit kennen en maak je eventueel kennis met de studievereniging of met hogerejaarsstudenten.

Barbecue

Op dinsdagmiddag kun je verder kennismaken met studenten en docenten van je opleiding tijdens de barbecue. Ook ontmoet je daar studenten van andere opleidingen van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. Mogelijk het begin van nieuwe vriendschappen.

Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur
Locatie:  Kohnstammhof (achter het Kohnstammhuis)

Aangezien we graag willen weten of je voorkeur uitgaat naar vlees of vegetarisch, vragen we je om dit voor 14 augustus a.s. te registreren via BBQ introductie faculteit Onderwijs en Opvoeding.

Donderdag 31 augustus 

Naast je opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA. Met medestudenten en je mentor kun je een bezoek brengen aan de verschillende gratis activiteiten en kennis maken met de stad Amsterdam, sport- en studentactiviteiten.

Kennismaken stad en HvA

Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei gratis activiteiten verspreid door de stad.

Kersversfestival

Van 13 uur tot 20 uur is het Kersversfestival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!

Vrijdag 1 september

Sportevent

Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met een groot sportevent op het Science Park.

HvA feest

De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA feest. Kijk voor meer informatie op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Het collegejaar start in de week van 28 augustus met een introductieweek. Daarna volgen je eerste colleges. Je groepsindeling wordt op de opleidingsintroductie bekend gemaakt, vervolgens kan je via http://rooster.hva.nl je lesrooster opzoeken.

De definitieve boekenlijst van je opleiding is op zaterdag 1 juli beschikbaar op de website van Athenaeum. Boeken kun je bestellen via http://www.athenaeum.nl/studieboeken/hogeschool. Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Vanaf 1 juni vind je in de Studiegids van je opleiding alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. 

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Locatie: Kohnstammhuis (KSH)

Volg de Faculteit Onderwijs en Opvoeding op Facebook of Twitter.

Studenten kunnen gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea. Dit is de Vereniging Hogescholen overeengekomen met Zilveren Kruis Achmea. Op de website van Zilveren Kruis Achmea kun je meer lezen over deze zorgverzekering. Om je voor deze verzekering aan te melden moet je het collectiviteitsnummer opgeven: 207000892.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 18 januari 2018