Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Johan Cruyff Academy

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2019-2020. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei.

Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. Ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

Aan de Johan Cruyff Academy studeren? Doe de verplichte studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck geeft je de kans voor de start van je opleiding te checken of dit de opleiding is die het beste bij je past.

Start in september 2019 met de Johan Cruyff Academy en meld je nu aan voor de verplichte studiekeuzecheck. Benieuwd hoe? Op deze pagina lees je alles over aanmelden en de verplichte studiekeuzecheck. 

 

Dien vanaf 10 oktober 2018 een inschrijfverzoek in via Studielink. Je ontvangt vanaf half januari bericht hoe je je kunt aanmelden.

 

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen berichten van de HvA in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

De studiekeuzecheck bestaat uit twee verplichte onderdelen:

  1. huiswerk in de vorm van een online cursus (thuis)
  2. een bijeenkomst op school


Huiswerk: online cursus

Drie weken voor je studiekeuzecheck ontvang je de link naar de verplichte online cursus. In de online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de Johan Cruyff Academy. Zo test je dit de beste opleiding voor jou is.


Rond binnen twee weken de online cursus af

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 8 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde voor deelname aan de bijeenkomst: je hebt de online cursus voor de deadline volledig afgerond. 


Bijeenkomst op school

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan ben je welkom op de bijeenkomst op school. Tijdens de bijeenkomst op school ontmoet je docenten, ouderejaars studenten en medestudenten. Samen bespreken jullie de inhoud van de online cursus en je krijgt een rondleiding door het gebouw.

De studiekeuzecheck geeft je een beeld van:

  • de inhoud van de opleiding
  • de vakken
  • de huiswerkbelasting.

Na de studiekeuzecheck van vorig jaar was 90% van de ondervraagde studiekiezers zeker van zijn of haar keuze voor de Johan Cruyff Academy.

Bekijk hieronder het filmpje voor een sfeerimpressie tijdens de bijeenkomst op school.

De data voor de bijeenkomst van de studiekeuzecheck 2019 vind je hieronder.

De genoemde tijden zijn inclusief een inloop van 30 minuten. De bijeenkomsten zijn gepland op:

  • woensdag 3 april 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
  • woensdag 8 mei 2019 van 14:00 tot 16:30 uur
  • woensdag 12 juni 2019 van 16:00 tot 18:30 uur
  • woensdag 10 juli 2019 van 14:00 tot 16:30 uur

Houd alvast rekening in je agenda met deze data.

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond én ben je aanwezig geweest tijdens de bijeenkomst op school? Dan ontvang je binnen twee weken na de bijeenkomst op school een studiekeuzeadvies per e-mail.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou. Interesse in studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 3 juni 2019