Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Je kunt je niet meer inschrijven voor studiejaar 2017-2018. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Lees meer.  

Na je inschrijfverzoek via Studielink ontvang je per email een uitnodiging om een korte vragenlijst in te vullen, waarna je een datum kunt  kiezen voor de studiekeuzecheck.

Voor de faculteit Business en Economie bestaat de verplichte studiekeuzecheck alleen uit een online cursus. Er is geen bijeenkomst op school. Je kiest, na het beantwoorden van de vragen, dus voor de optie ‘online cursus’.

De online cursus bestaat uit o.a. uit een toets of aantal toetsen en een vragenlijst coaching. Deze online variant van de  studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijfproces.

Alleen wanneer je de online cursus voor de deadline afrondt, krijg je een studiekeuzeadvies en kun je je inschrijving afronden. Een studiekeuzeadvies volgt binnen 2 weken na de deadline van jouw online studiekeuzecheck.

Voor de faculteit Business en Economie bestaat de verplichte studiekeuzecheck alleen uit een online cursus.

Afhankelijk van het moment van aanmelden, ontvang je 1 of 15 augustus een email met daarin de link naar de online cursus en de precieze deadline waarop je de cursus afgerond moet hebben. Je hebt 13 dagen de tijd. De online cursus bestaat o.a. uit toetsen en een vragenlijst coaching en beslaat gemiddeld 6-8 uur.

Studenten die de online cursus tijdig en volledig hebben afgerond, ontvangen binnen twee weken na het verstrijken van de deadline een studiekeuzeadvies. Het studiekeuzeadvies is niet bindend en bestaat uit de resultaten van de toetsen.

Indien je de online cursus niet, niet volledig, of te laat afrondt, wordt je geregistreerd als afwezig en ontvang je een afwezigheidsbericht in plaats van een studiekeuzeadvies. Kort daarna wordt je inschrijfverzoek afgewezen en geannuleerd. Je kunt dan niet starten met de studie van je keuze per september a.s.

Vragen over studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juli 2017