Hogeschool van Amsterdam

Human Resource Management

Bachelor, voltijd

Deze brede, praktijkgerichte opleiding richt zich op mensen in hun werksituaties binnen organisaties. Er zijn raakvlakken met psychologie, sociologie, bedrijfskunde en recht. Daarnaast is aandacht voor communicatieve en adviesvaardigheden. Het is belangrijk dat organisatiedoelstellingen en talenten van mensen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Het eerste jaar is een oriƫnterend jaar. Je start met een semester over hoe organisaties werken, welke processen er lopen en hoe belangrijk mensen hierbinnen zijn. Je krijgt projecten over de fases van HRM: instroom (werving en selectie, arbeidsmarktcommunicatie), doorstroom (competentiemanagement, beoordelen en belonen) en uitstroom (reorganisatietraject). Je hebt trainingen op het gebied van communicatie en teamvaardigheden en je bent ook veel bezig met ontwikkelingen in de samenleving en HR-trends. Belangrijke vakken: Recht, Financieel Management, ICT, Organisatiekunden en een HRM-lijn waar je kennis van en inzicht krijgt in arbeidsverhoudingen, gezondheid en duurzame inzetbaarheid, leren en ontwikkelen, bedrijfskundig HRM en nieuwste trends op HRM-gebied.

Lees meer

Het is een breed werkveld waarvoor je wordt opgeleid. In de praktijk kom je HRM'ers dan ook tegen in bijna alle grotere organisaties, bijvoorbeeld multinationals, overheid, banken, detailhandel, uitzendbureaus, zorginstellingen en outplacementbureuas. Daarnaast zijn veel HRM'ers werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur, loopbaancoach, recruiter of trainer.

Lees meer

Diploma mbo niveau 4, havo of vwo.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie