Hogeschool van Amsterdam

Human Resource Management

Bachelor, voltijd

De opleiding HRM richt zich op mensen en hun werk binnen organisaties. Je leert hoe je bijdraagt aan gebalanceerde afstemming tussen organisatiedoelen en talenten van mensen.

Tijdens de studie HRM ontwikkel jij je tot een nieuwsgierige professional die onderzoekende omgaat met HRM vragen op grond van signalen van binnen of buiten de organisatie. Je analyseert vraagstukken op basis van data,  (wetenschappelijke) literatuur en eigen onderzoek. Je leert hoe je effectief adviseert en rekening houdt met de belangen van verschillende partijen. 
Tegelijkertijd blijf je jezelf als professional ontwikkelen door gebruik te maken van nieuw verworven inzichten, regelmatig zelfreflectie van je manier van handelen, feedback van anderen en het volgen van ontwikkelingen in het beroep.
Schrijven, presenteren en het voeren van adviesgesprekken zijn belangrijke onderdelen van je studie. 

Door praktijkgericht onderwijs leer je over werving en selectie, loopbaanbeleid, functievervulling, uitstroom van medewerkers en data-analyse. Je toetst je kennis zowel in gesimuleerde als reële situaties. Binnen elk studiejaar kom je in contact met HRM’ers uit het bedrijfsleven in de rol van gastdocent, opdrachtgever, of consultant.

Lees meer

Deze HRM opleiding bevat 42 lesweken per jaar. In het eerste en tweede studiejaar heb je gemiddeld 16 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur met docent (50 minuten). Onder contacttijd vallen: hoor- en werkcolleges, project-, studie- en stagebegeleiding. De contacturen zijn een deel van de tijd van je studie. Per week ben je ongeveer 40 uur bezig met je studie.

Lees meer

HRM is een breed werkveld en biedt perspectief op een ruim palet aan functies. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als HR adviseur, recruiter, organisatieadviseur of trainer. HRM'ers kom je tegen bij een grote verscheidenheid aan organisaties zoals: multinationals, overheid, banken, detailhandel, uitzendbureaus, zorginstellingen en outplacementbureaus.

Lees meer

Diploma mbo niveau 4, havo of vwo.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je ontvangt hiervoor een uitnodiging en krijgt op grond van je skc een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie