Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Als HRM-professional krijg je te maken met een international workforce: het wordt steeds makkelijker voor mensen om (tijdelijk) in het buitenland te werken. Bovendien is de regio Amsterdam zeer internationaal; er werken veel expats, hoofdkantoren van multinationals zijn in Amsterdam gevestigd en internationale studenten blijven na hun studie graag in onze mooie stad wonen.

In je toekomstige werk zul je regelmatig afnemers, cliënten en/of collega's uit andere Europese landen tegenkomen. Europese regels zullen ook gevolg hebben voor jouw werk. In het studieprogramma wordt hiermee rekening gehouden. Ambitieuze studenten kunnen vanaf het tweede jaar een extra Engelstalig programma volgen dat is gericht op de internationale aspecten van HRM. Dit kan uitgebouwd worden tot een volledig Honours Programme waarbij je de vermelding with Honours op je diploma krijgt.

Verder worden studenten gestimuleerd een half jaar in het buitenland te studeren. Via het brede relatienetwerk van Faculteit Business en Economie vind je een internationale stage in het buitenland of bij een international in Nederland. Studenten die zich willen profileren in het internationale vakgebied kunnen verschillende internationale minoren kiezen.

"Je leert je staande te houden in een andere cultuur."

"We hebben er veel contacten aan over gehouden."

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 8 november 2016