Hogeschool van Amsterdam

HBO-V AGZ duaal jaar 1 en GGZ duaal jaar 2 en schakeltraject

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

Introductie Faculteit Gezondheid

Op maandag 28 augustus begint jouw studentenleven! Studievereniging Venae organiseert in samenwerking met Faculteit Gezondheid de introductieweek die je niet wilt missen! Deze introductieweek is voor alle nieuwe studenten van de faculteit, dus je zult kennismaken met studenten Ergotherapie, Fysiotherapie, Hbo-verpleegkunde en Oefentherapie Mensendieck.

 • Programma en aanmelden. 
 • De introductieweek van zal op donderdag worden afgesloten op de Faculteit met een grote barbecue, waar ook jouw nieuwe docenten aanwezig zullen zijn.

Na je opleidingsintroductie ben je van harte welkom op Kersvers HvA: de centrale introductie van de HvA.

 • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
 • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

De eerste colleges starten in de week van 4 september. Je groepsindeling vind je uiterlijk 21 augustus via https://fg.mijnhva.nl/nl/Onderwijs/vpk/Paginas/default.aspx. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

collegegeld betaald hebt, of de machtiging voor het collegegeld opgestuurd hebt: Check je Studielink account, om te zien wat de status van je aanmelding is: http://www.studielink.nl/.

Zodra je definitief ingeschreven bent verandert bij Studielink de status van je aanmelding van ‘inschrijvingsverzoek ingediend’ naar ‘ingeschreven`.

 1. De status van je aanmelding in Studielink is "inschrijvingsverzoek ingediend": je betaling is nog niet verwerkt door de HvA Administratie. Neem contact op met de Centrale Studenten Administratie: telefoonnummer 020 595 2790 van 09.00 - 17.00 uur.
 2. De status van je aanmelding in Studielink is  "ingeschreven": stuur dan een mail naar de coördinator van het duaal programma  l.menting@hva.nl.

Instructies mbt het rooster

Let op: soms staat ‘mytimetable’ nog ingesteld op studiejaar 2016-2017. Dit zie je rechtsboven in het scherm. Selecteer dan eerst ’2017-2018′, anders kun je jouw lesrooster niet vinden.

Alle groepsnamen kunnen gezocht worden op LD en vervolgens je eigen groep 1AGZ1 of 1AGZ2, 2GGZ1 of 2GGZ2, LD-schakel 1 of LD-schakel 2.

In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Boeken kun je bestellen via Studystore. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Ben je eerstejaarsstudent Verpleegkunde duaal AGZ, dan kies je op de site achtereenvolgens voor:

 • Hogeschool van Amsterdam (HvA); automatisch vullen dan de velden ‘Amsterdam’ en ‘HvA’
 • HBO-V duaal AGZ jaar 1
 • HBO-V duaal GGZ jaar 2
 • HBO-V duaal ST

Vanzelfsprekend kun je jouw studieboeken ook bij een andere boekhandel bestellen.

LET op start je met duaal GGZ jaar 1 en duaal VUmc dan kies je voor boekenlijst HBO-V voltijd jaar 1.

Per module staan in een handleiding beschreven: de module inhoud, de lesvoorbereiding, de lesinhoud en de wijze van toetsing. Alle handleidingen komen op MijnHvA te staan onder ’studiedelen’.De handleidingen van het studiejaar 2017-2018 staan uiterlijk 31 augustus online.

 

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA.  Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Alle informatie over je onderwijsprogramma vind je in de studiegids na 1 juni:

Alle informatie over je onderwijsprogramma vind je in de studiegids na 1 juni:

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Locatie Nicolaes Tulphuis

 • Whatsapp: 06 2115 5262
 • Stel je vraag 
 • 020 595 1400

Nog vragen?

Bij vragen over de opleiding kun je terecht bij de duaalcoördinator, Lynette Menting: l.menting@hva.nl.

Duaal AGZ jaar 1 start maandag 4 september.
Duaal GGZ jaar 2 start maandag 18 september.
Schakeltraject start woensdag 6 september met een introductiecollege.

Op het lesrooster vind je de exacte tijd en het lokaal waar je moet zijn. Alle lessen vinden plaats in het Nicolaes Tulphuis, ons opleidingsgebouw aan de Tafelbergweg , naast het AMC (Academisch Medisch Centrum). 

Hou het HvA YouTube kanaal in de gaten voor nieuwe video's over studeren in Amsterdam en aan de HvA.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 7 september 2017