Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-Verpleegkunde

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2019 voor studiejaar 2019-2020. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink krijg je vanaf 15 januari 2019 een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is bedoeld om nog één keer te checken of de opleiding echt bij je past en om je nog een keer goed na te laten denken over je studiekeuze.  

Op de dag dat de studiekeuzecheck plaatsvindt, ben je alvast voor een dagdeel student van onze opleiding. Net als alle andere studenten krijg je dus ook huiswerk, zodat je voorbereid op de studiekeuzecheck komt. Je bestudeert thuis literatuur en/of maakt een opdracht. Op de dag zelf volg je een theorie- en een praktijkles en maak je een kennistoets.

Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen twee weken na de studiekeuzecheck een studiekeuzeadvies. 

Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. Zonder deelname aan de studiekeuzecheckdag kun je niet starten met de opleiding.

Er zijn twee data beschikbaar waarop je kunt deelnemen aan de studiekeuzecheck: 

  • Zaterdag 8 juni 2019
  • Zaterdag 22 juni 2019

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Vanaf 15 januari 2019 begint de HvA met het per e-mail versturen van de uitnodigingen voor de studiekeuzecheck. In de e-mail vind je meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van de beschikbare data. 

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 13 november 2018