Hogeschool van Amsterdam

Verder Studeren

HBO-Verpleegkunde

Als je bent afgestudeerd ontvang je het hbo-diploma Verpleegkunde met de internationaal erkende titel Bachelor of Science, en zodra je in het BIG-register bent geregistreerd mag je de beschermde titel Verpleegkundige dragen. Als verpleegkundige kan en moet je je blijven (bij)scholen en ontwikkelen .

MASTER EVIDENCE BASED PRACTICE (EBP)

De masteropleiding Evidence Based Practice (EBP) is een tweejarige wetenschappelijke onderzoeksmaster waar studenten worden opgeleid als onderzoeker. Ook leer je klinisch handelen en wetenschappelijk onderzoek te integreren. De huidige masterstudenten EBP zijn vaak verpleegkundigen of paramedici met klinische ervaring die de master volgen ter ondersteuning en onderbouwing van hun beroepspraktijk. De faculteit Gezondheid heeft een nauwe samenwerking met deze master. Daardoor kunnen studenten onder voorwaarden vrijstellingen krijgen wanneer zij met succes het honoursprogramma EBP hebben afgerond.*

MASTER VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST

De master Advanced Nursing Practice is een tweejarige master voor hbo-verpleegkundigen waarbij je wordt opgeleid tot verpleegkundig specialist. Verpleegkundig specialisten verrichten zelfstandig complexe verpleegkundige taken en eenvoudige medische handelingen bij specifieke patiƫntengroepen.

MASTER VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST GGZ

De master Verpleegkundig Specialist GGZ is voor hbo-opgeleide verpleegkundigen die in de GGZ werken. Deze beroepsverdiepende praktijkopleiding op academisch werk- en denkniveau duurt drie jaar. Verpleegkundig specialisten GGZ werken als behandelverantwoordelijke en regievoerder in de verschillende velden van de GGZ-zorg.

MASTER KLINISCHE GEZONDHEIDSWETENSCHAPPEN

In deze wetenschappelijke master leren studenten vraagstukken op het gebied van de gezondheidszorg te analyseren vanuit verschillende perspectieven. De faculteit Gezondheid heeft een nauwe samenwerking met deze master. Daardoor kunnen studenten onder voorwaarden vrijstellingen krijgen voor het schakeljaar Gezondheidswetenschappen wanneer zij met succes het honoursprogramma Gezondheidswetenschappen hebben afgerond.

ANDERE MOGELIJKE OPLEIDINGEN

Een kleine greep uit de mogelijkheden die er zijn nadat je je diploma hebt gehaald:

  • masteropleiding Physician Assistant;
  • verpleegkundige vervolgopleiding Intensive Care Verpleegkundige;
  • verpleegkundige vervolgopleiding Kinderverpleegkundige.
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 11 januari 2018