Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

HBO-Verpleegkunde

De opleiding Verpleegkunde duurt vier jaar en bestaat uit de propedeutische fase (eerste studiejaar) en de hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar).

Binnen de opleiding zijn er verschillende mogelijkheden om een eigen invulling te geven aan je studie. Bijvoorbeeld door het volgen van onderstaande programma's:

Op dit moment ontwikkelt de HvA samen met de VUmc Amstel Academie een gecombineerde vijfjarige opleiding tot hbo-v/operatieassistent. Hiermee rond je na vier jaar de opleiding Verpleegkunde af en studeer je nog een jaar verder aan de Amstel Academie voor het diploma Operatieassistent.

De rol van operatieassistent is veelzijdig. Als onderdeel van het operatieteam begeleid je niet alleen de patiënt tijdens de operatie maar ook de chirurg door de juiste instrumenten aan te geven en te assisteren bij het hechten van de wond. Ben je geïnteresseerd in anatomie en operatieverloop, houd jij je hoofd koel bij stressvolle situaties en heb je goede communicatieve vaardigheden? Dan is dit programma misschien iets voor jou.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie over dit programma.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 januari 2018