Hogeschool van Amsterdam

Programma in het Academisch Medisch Centrum (AMC)

HBO-Verpleegkunde

Het AMC-programma is voor studenten met de ambitie om in een academisch ziekenhuis te werken: hoog-complexe zorg in een dynamische omgeving. In het AMC-programma krijg je extra activiteiten aangeboden. Bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van onderzoeksgegevens, verpleegkundige presentaties bijwonen én zelf geven.

vrouw in ziekenhuisbed
Het Academisch Medisch Centrum van buiten

IETS VOOR JOU?

In het tweede studiejaar organiseert de opleiding Verpleegkunde samen met het AMC een uitgebreide voorlichting over het AMC-programma. Daarna kun je je aanmelden voor het programma met de volgende keuzerichtingen:

  • Algemene gezondheidszorg (AGZ)
  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Het AMC-programma is voor ambitieuze studenten die naast het normale onderwijsprogramma ook extra activiteiten kunnen en willen volgen. Goede studievoortgang in het eerste en tweede studiejaar, en zichtbare motivatie tellen dan ook mee om te worden toegelaten tot het AMC-programma.

DE THEORIE

Je volgt het normale voltijdprogramma. In het derde studiejaar volgen alle studenten een half jaar keuze-onderwijs: de minor.

  • Kies je voor het AMC-programma AGZ dan volg je een speciale minor van twintig weken, gericht op de intensief klinische zorg of op de kindzorg.
  • Kies je voor het AMC-programma GGZ dan volg je een speciale minor van twintig weken, gericht op de geestelijke gezondheidszorg.

DE STAGES

Het AMC-programma is onderdeel van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Je loopt ieder jaar stage. Studenten die voor het AMC-programma kiezen, lopen twee stages in het AMC, en twee stages buiten een ziekenhuis. Zo ontwikkel je brede praktische ervaring met een verdieping in de academische algemene gezondheidzorg (de AGZ) of de academische geestelijke gezondheidszorg (de GGZ).

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 10 januari 2018