Hogeschool van Amsterdam

AMC-programma

HBO-Verpleegkunde

In het eerste jaar van de opleiding Verpleegkunde kun je kiezen voor het AMC-programma van de opleiding Verpleegkunde. Iets voor jou? Oordeel zelf!

vrouw in ziekenhuisbed

Wat is het AMC-programma?

In het AMC-programma van de opleiding Verpleegkunde ontwikkel je specifieke kennis, vaardigheden en ervaring die je nodig hebt als verpleegkundige binnen een academisch ziekenhuis. Specifiek in dit programma is, dat je in je eerste of tweede jaar te maken krijgt met specialistische patiëntenzorg. Daarnaast ontwikkel je de brede basis aan kennis en vaardigheden die de opleiding Verpleegkunde typeert.

Voor wie is het AMC-programma?

Omdat je al in je eerste jaar een keuze maakt voor het AMC-programma, is het raadzaam om te bedenken wat voor jou de voor- en nadelen zijn.

  • In het AMC-programma specialiseer je je in een academische werkomgeving. Je ontwikkelt specifieke kennis, vaardigheden en ervaring die je nodig hebt als verpleegkundige binnen een academisch ziekenhuis. Dit heeft voordelen als je na je studie bij het AMC of een ander academisch ziekenhuis wilt werken.
  • Wil je na je studie werken in de wijk, een (ambulante) psychiatrische instelling of in het verpleeghuis, of wil je je eerste eens goed oriënteren? Dan past het AMC-programma minder goed bij jou.

Iets voor jou?

De procedure om je aan te melden start in de eerste weken van het studiejaar.
Let op: het aantal plaatsen voor het programma is beperkt, en dus maar voor een beperkt aantal studenten toegankelijk.

De stages

Het AMC-programma is onderdeel van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Je loopt ieder jaar stage. Studenten die voor het AMC-programma kiezen, lopen twee stages in het AMC, en twee stages buiten een ziekenhuis. Zo ontwikkel je brede praktische ervaring met een verdieping in de academische patiëntenzorg.

De theorie

Je volgt het normale voltijdprogramma. In het derde studiejaar volgen alle studenten een half jaar keuze-onderwijs: de minor. Kies je voor het AMC-programma AGZ dan volg je een speciale minor van twintig weken, gericht op de intensief klinische zorg of op de kindzorg.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 25 juli 2017