Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

HBO-Verpleegkunde duaal

Als je bent afgestudeerd ontvang je het diploma HBO-Verpleegkundige met de internationaal erkende en beschermde titel ‘Bachelor of Science’. Je kunt met je diploma aan het werk als verpleegkundige. Als verpleegkundige kan en moet je je blijven (bij)scholen en ontwikkelen.

Master Evidence based practice (EBP)

De (niet-bekostigde) masteropleiding Evidence Based Practice (EBP) is een tweejarige wetenschappelijke onderzoeksmaster waar studenten worden opgeleid als onderzoeker en daarnaast klinisch handelen en wetenschappelijk onderzoek leren te integreren. De huidige masterstudenten EBP zijn vaak verpleegkundigen of paramedici met klinische ervaring die de master volgen ter onderbouwing van hun beroepspraktijk. Studenten die met succes de master EBP afronden zijn Master of Science en voeren de titel klinisch epidemioloog. Na de opleiding vinden zij veelal werk als onderzoeker, als professional in de beroepspraktijk, en als docent/onderzoeker.

Sociaal Pychiatrisch Verpleegkundige

Verpleegkundigen die zich willen specialiseren in de sociale psychiatrie kunnen na de opleiding Verpleegkunde en de benodigde werkervaring in de GGZ, terecht bij de post-hbo-opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) van de HvA.

Andere mogelijke opleidingen

Een kleine greep uit de mogelijkheden die er zijn nadat je je diploma hebt gehaald:

  • masteropleiding Verpleegkundig Specialist;
  • masteropleiding Klinische Gezondheidswetenschappen;
  • opleiding Intensive Care Verpleegkundige;
  • opleiding Kinderverpleegkundige.
Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 2 september 2016