Hogeschool van Amsterdam

HBO-Rechten

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

De opleiding HBO-Rechten heeft veel eerstejaars klassen. Daarom is de opleiding in twee stromen ingedeeld. De ene helft klassen noemen we publiekstroom en de andere helft privaatstroom. Beide stromen hebben hetzelfde programma. Het programma wordt alleen in een andere volgorde aangeboden. Je volgt dus ofwel het publiekstroomprogramma of het privaatstroomprogramma. 

De introductie van de publiekstroom is op dinsdag 29 en woensdag 30 augustus en de introductie van de privaatstroom is op donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september. Je krijgt uiterlijk vrijdag 25 augustus per mail te horen in welke klas en welke stroom jij zit en daarmee op welke dagen jij verwacht wordt. Zorg dus dat je vanaf dinsdag 29 t/m vrijdag 1 september beschikbaar bent voor de introductie van de opleiding. 

De introductiedagen zitten aardig volgepland met leuke onderdelen, dus houdt rekening met (twee) lange dagen van 8:30 tot 18:40 uur. De introductie is namelijk een verplicht onderdeel van de studie en het zou zonde zijn als jij jouw klasgenoten niet gelijk goed leert kennen en ook nog eens een vervangende opdracht moet inleveren.

Na je verplichte introductie HBO-Rechten ben je van harte welkom op Kersvers HvA, de centrale introductie van de HvA, wanneer dit niet botst met je opleidingsintroductie.

  • Op donderdag 31 augustus maak je kennis met de stad en de HvA. In de ochtend beleef je Amsterdam met allerlei activiteiten verspreid door de stad. Van 13 uur tot 20 uur is het Kersvers festival op de Amstelcampus van de HvA met informatieve, muzikale en culinaire activiteiten. Neem daar een voorproefje op je studententijd!
  • Op vrijdag 1 september gaat Kersvers HvA verder met in de middag allerlei sportieve, culturele en creatieve activiteiten. De week wordt afgesloten vanaf 22.00 uur met een groot HvA- feest. 

Kijk voor meer informatie  op kersvers.org en volg meteen de facebookpagina voor alle updates over het programma!

Op dinsdag 29 augustus start je met de introductieweek. Daarna volgen je eerste colleges. Je krijgt uiterlijk vrijdag 25 augustus per mail te horen in welke klas en welke stroom jij zit. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

 

De definitieve boekenlijst vind je in de A-Z onder Boekenlijst. Boeken kun je bestellen via via boekhandel Athenaeum. Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 

Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. De studiegids voor studiejaar 2017-2018 staat vanaf 1 juni online.

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 20 juli 2017