Hogeschool van Amsterdam

Verder studeren

HBO-Rechten

Na het afronden van je bachelor HBO-Rechten zijn er verschillende mogelijkheden om verder te studeren. Onderzoek zelf deze mogelijkheden door informatie in te winnen bij de aanbieders van vervolgstudies.

Een juridische master via een schakelprogramma

Na afronding van je opleiding kun je via een schakelprogramma starten met een juridische master aan een universiteit. Bezoek de websites van de verschillende universiteiten en vergelijk de diverse schakelprogramma’s met elkaar.

Een verkort schakelprogramma met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA

Met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam heeft HBO-Rechten een speciale afspraak. Studenten kunnen het schakelprogramma van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam met 15 studiepunten verkorten door al tijdens de opleiding HBO-Rechten verzwaarde vakken te volgen.

Zonder schakelprogramma via het Wetenschappelijk excellentieprogramma

Als je tijdens je opleiding HBO-Rechten het Wetenschappelijk excellentieprogramma hebt gevolgd, kun je zonder schakelprogramma direct instromen in een van de juridische masters van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 7 september 2018