Hogeschool van Amsterdam

HBO-Rechten

Bachelor, voltijd

Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan past de opleiding HBO-Rechten wellicht bij jou.

Bij de opleiding HBO-Rechten word je opgeleid tot een praktijkgerichte jurist die een belangrijke bijdrage levert aan de effectieve organisatie van juridische processen. Je combineert een stevige juridische basis met communicatieve en organisatorische vaardigheden en vormt zo de schakel tussen het recht en de praktijk. Je weet je weg te vinden in de (inter)nationale wet- en regelgeving.

Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. 

Bekijk video's over HBO-Rechten

Het studieprogramma van HBO-Rechten is opgebouwd uit vier leerlijnen: theorie, vaardigheden, integratie en studentbegeleiding. Naast de theorie van het recht, kennis van organisatieprocessen en het verwerven van beroepsvaardigheden, ligt de nadruk in het studieprogramma op het toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges, werkgroepen en projectbegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Na afronding van je opleiding HBO-Rechten kun je complexe juridische casuïstiek, processen en projecten doorgronden en organiseren. Mogelijke beroepen zijn: bedrijfsjurist, juridisch informatiemanager, legal data analyst, compliance officer of jurist vergunningverlening.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

Bestuurskunde vs SJD vs HBO-Rechten