Hogeschool van Amsterdam

HBO-Rechten

Bachelor, voltijd

Bij de opleiding HBO-Rechten word je opgeleid tot een praktijkgerichte jurist die een belangrijke bijdrage levert aan de effectieve organisatie van juridische processen. Je combineert een stevige juridische basis met communicatieve en organisatorische vaardigheden en vormt zo de schakel tussen het recht en de praktijk. Je weet je weg te vinden in de ingewikkelde en (inter)nationale wet- en regelgeving.

Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan is HBO-Rechten wellicht geschikt voor jou.

HBO-Rechten paleis van justitie 2015

Het studieprogramma van HBO-Rechten is opgebouwd uit vier leerlijnen: theorie, vaardigheden, integratie en studentbegeleiding. Naast de theorie van het recht, kennis van organisaties en organisatieprocessen en het verwerven van beroepsvaardigheden, ligt de nadruk in het studieprogramma op het toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat uit uit onder meer colleges, werkgroepen en projectbegeleiding.. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Na afronding van je opleiding HBO-Rechten ben je in staat om complexe juridische processen, projecten en procedures te doorgronden en te organiseren. Je kunt onder andere aan het werk als: bedrijfsjurist, juridisch informatiemanager, IT- contractmanager of jurist vergunningverlening.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal vijf werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht

Bestuurskunde vs SJD vs HBO-Rechten