Hogeschool van Amsterdam

HBO-Rechten

Bachelor, voltijd

Tijdens de opleiding HBO-Rechten word je opgeleid tot een praktijkgerichte jurist die een belangrijke bijdrage levert aan de effectieve organisatie van juridische processen. Je combineert een stevige juridische basis met communicatieve en organisatorische vaardigheden en vormt zo de schakel tussen het recht en de praktijk. Je weet je weg te vinden in de ingewikkelde en steeds internationaler wordende wet- en regelgeving.

Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan is HBO-Rechten wellicht geschikt voor jou.

HBO-Rechten paleis van justitie 2015

Het studieprogramma van HBO-Rechten is opgebouwd uit vier leerlijnen: theorie, vaardigheden, integratie en studieloopbaanbegeleiding. Naast de theorie van het recht, kennis van organisaties en organisatieprocessen en het verwerven van beroepsvaardigheden, ligt de nadruk in het studieprogramma op het toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk.

Lees meer

Deze opleiding biedt studenten 20 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Naast de contacturen besteed je ca. 25 uren alleen of met mede-studenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Na afronding van je opleiding HBO-Rechten ben je in staat om complexe juridische processen, projecten en procedures te doorgronden en te organiseren. Je kunt onder andere aan het werk als: bedrijfsjurist, juridisch adviseur, juridisch informatiemanager, parketmedewerker, procesvertegenwoordiger, ambtelijk secretaris, compliance officer, IT-contractmanager of jurist vergunningverlening.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht