Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT

Programma tijdens Outburst Amsterdam

Opening Outburst

Tijdens de opening van Outburst Amsterdam op maandag 1 juli zullen alle FDMCI-opleidingen zichzelf presenteren. Namens HBO-ICT zal robot Mirai de opening verzorgen. Meld je aan en maak kennis met hem.

Laat technologie voor zich spreken. Dat is het uitgangspunt van onze opleiding HBO-ICT tijdens Outburst Amsterdam 2019. We hebben daarom speciaal voor de opening robot Mirai bereid gevonden om een korte presentatie te verzorgen. Hij laat je kennis maken met onze opleiding en vertelt je wat je van HBO-ICT kan verwachten tijdens Outburst. Meld je dus vandaag nog aan voor de opening van Outburst Amsterdam op maandag 1 juli om 17:00 uur.

 

Let op!

De presentatie van Mirai is onderdeel van het officiële openingsprogramma van Outburst Amsterdam. 

ICT moet je beleven en daarom ben je van maandag 1 juli t/m donderdag 4 juli welkom in de dometent op het Kohnstammhof om precies dat te doen.

Hoe krijg je Korsakovpatiënten meer in beweging? Hoe haal je herinneringen naar boven bij ouderen met dementie? Hoe los je het tekort aan ICT’ers in Nederland op? Of hoe kunnen robots ingezet worden om eenzaamheid tegen gaan? Zomaar een paar vragen die bij onze studenten en docenten dienen als inspiratie voor creatieve ICT-oplossingen. Tijdens deze interactieve tentoonstelling presenteren wij een aantal projecten en producten van onze studenten die jij mag uittesten. Kom langs en beleef hoe de opleiding HBO-ICT de wereld eerlijker, beter en mooier maakt met ICT.

Openingstijden XPERIENCE

 • Maandag 1 juli, 17:00 - 20:00 uur
 • Dinsdag 2 juli, 10:00 - 20:00 uur
 • Woensdag 3 juli, 10:00 - 20:00 uur
 • Donderdag 4 juli, 10:00 - 17:00 uur

Tipje van de sluier?

 • Marai de HBO-ICT robot
 • Beleef met de VR-experience Most Wanted de Braziliaanse favela’s.
 • Speel een multiplayer game Snail Trail die tijdens de Global Game Jam is gemaakt
 • Maak een quiz en test je geheugen
 • Bekijk hoe onze studenten met ICT maatschappelijke problemen op een creatieve manier oplossen

Voor de HBO-ICT XPERCIENCE is aanmelding niet nodig.

In september 2019 start de nieuwe HvA-opleiding Cyber Security Associate degree. We nodigen jou graag uit voor de feestelijk launch van de opleiding.

Van Russische hackers die proberen in te breken bij chemische wapenwaakhond OPCW en de controversiële aanschaf van 5G apparatuur van telecomfabrikant Huawei waarmee gevoelige informatie doorgespeeld zou kunnen worden naar de Chinese overheid tot de DDoS-aanvallen of phishing-praktijken waar criminelen zich schuldig aan maken. In een tijd waarin overheden, financiële instellingen en bedrijven steeds meer gevoelige informatie opslaan, wordt data gezien als het nieuwe goud en is onze digitale veiligheid in het geding. Maar hoe groot is deze dreiging? En waar komt deze vandaan? Wat doet de overheid om onze digitale veiligheid te waarborgen?  Hoe kan een onderwijsinstelling als de HvA daaraan bijdragen? En wat is daarbij de verantwoordelijkheid van de consument? 

Kom dinsdag 2 juli naar de feestelijke launch van de nieuwe HvA-opleiding Cyber Security Associate degree en praat mee over onze Cyber Security. 

Het programma:

16:30 uur: Inloop
17:00 uur: Welkom door dagvoorzitter
17:05 uur: Opening door opleidingsmanager HBO-ICT
17:10 uur: De staat van Cyber Security [experts aan het woord]
17:40 uur: Cyber Security Forward [interactief debat over de toekomst CS]
18:00 uur: Feestelijke opening met borrel  

Virtual Reality Friday - Een dag vol ervaringen en inzichten

Je even in een andere wereld begeven met Virtual en Augmented Reality. Tijdens VR FRIDAY delen studenten, bedrijven, docenten en onderzoekers hun VR-projecten en hun inzichten. Kom langs en duik in de virtuele realiteit.

In het VR-atelier leren studenten van verschillende opleidingen in projectgroepen hoe ze VR kunnen inzetten om problemen uit de praktijk zoals in het onderwijs, de zorg, de mode- en game-industrie te tackelen. Tijdens VR Friday heb je de mogelijk om de VR-ervaringen, die samen met verschillende partners zijn gemaakt, zelf te beleven. Daarnaast hoor van studenten en experts de laatste inzichten. Dus maak je hoofd leeg en kom langs.

Tipje van de sluier?

 • Bekijk de wereld vanuit de ruimte
 • Beleef de cultuur in de Braziliaanse favela’s van binnenuit.
 • Ontsnap uit een virtuele escaperoom
 • Verbeter je taalvaardigheid op een tropisch eiland

Het Programma:

 • 10:00 – 12:00 uur Experiences
 • 12:00 – 13:00 uur Pauze
 • 13:00 – 14:00 uur Speedtalks {Part one}
 • 14:00 – 14:30 uur Korte pauze
 • 14:30 – 15:30 uur Speedtalks {Part two}
 • 15:30 – 19:00 uur Borrel + Experiences

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 26 juni 2019