Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: System and Network Engineering

Bachelor, voltijd

De maatschappij is afhankelijk van een stabiele en veilige ICT-dienstverlening. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat het betalingsverkeer van een Nederlandse bank ten allen tijde werkt, of dat de aansturing van machines in een assemblagehal niet wordt onderbroken.

icoon sne

Deze leerroute System and Network Engineering (voorheen Informatica) is onderdeel van de opleiding HBO-ICT. In deze leerroute leer je technische infrastructuren analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren op basis van een systeem- en netwerkarchitectuur. Hiervoor moet je nauwkeurig kunnen werken en geïnteresseerd zijn in besturings- en computersystemen, nieuwe technologieën en internet. Je adviseert bedrijven welke ICT-oplossing het beste is voor hun organisatie en zorgt voor stabiele, veilige verbindingen, netwerken en systemen. HBO-ICT is opgebouwd uit de leerroutes Business IT & Management (BIM), Game Development (GD), Software Engineering (SE), System and Network Engineering (SNE) en Technische Informatica (TI).

Tijdens de opleiding HBO-ICT krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen het brede ICT-domein.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 21 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is.

Lees meer

Wereldwijd is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Afgestudeerden van de leerroute System and Network Engineering zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi-)overheid.

Lees meer

Je wordt tot deze studie toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie.

Lees meer

Schrijf je in op uiterlijk 1 mei 2017 voor studiejaar 2017-2018. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie