Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT deeltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar.

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je HvA-ID activeren via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de gevraagde stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Het is belangrijk dat je deze mailbox regelmatig checkt, omdat je anders belangrijke informatie mist. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen via een e-mail op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart op je huisadres hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de Servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem voor het activeren je collegekaart en een geldig legitimatiebewijs mee. Als je collegekaart is geactiveerd kun je er o.a. mee printen, boeken lenen, betalen bij automaten, legitimeren bij toetsen etc.

N.B. Ben je een internationale student? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze klaar bij de Servicebalie. 

De kick-off van HBO-ICT deeltijd, studiejaar 2017-2018 vindt plaats op maandag 4 september 2017 om 18:30 uur op de Amstelcampus, in de collegezaal op de 9e verdieping van het Kohnstammhuis (KSH 09A10),  Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam http://www.hva.nl/locaties/hva-locaties/kohnstammhuis.html 

Programma

  • 18.30 uur      Inloop en kennismaking  

  • 19.00 uur      Algemene introductie, groepsindelingen en kennismaking met loopbaanbegeleiders 

  • 19.30 uur      Kick-off van de studie in eigen groep

  • 22.00 uur      Einde


Het programma is verplicht voor alle nieuwe eerstejaars. De lessen van studiejaar 2017-2018 starten in de week van 4 september 2017. 

Je groepsindeling wordt bekend gemaakt tijdens de kick-off op maandag 4 september. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De definitieve boekenlijst van HBO-ICT is vanaf 17 juli 2017 beschikbaar in de AZ-lijst onder Boekenlijst HBO-ICT. Boeken kun je bestellen via studystore.nl. Vanzelfsprekend kun je je studieboeken ook op andere websites bestellen zoals Bol.com of Boekhandel Athenaeum.

Via Surfspot kun je gratis gebruik maken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software.

Laptopeisen

Je hebt een eigen laptop (PC of Apple) nodig. Dit om te kunnen werken met ontwikkelomgevingen en om deel te kunnen nemen aan digitale toetsen. Veel laptops die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor genoemde zaken. Daarbij wordt uitgegaan van de volgende configuratie-eisen:

  • Een werkgeheugen van minimaal 4GB. Voorkeur gaat uit naar 8GB of meer
  • WiFi (draadloos netwerk)
  • Een harde schijf van minimaal 250GB. Bij voorkeur SSD
  • Een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Minimaal een i5 processor

Voor de richtingen waarbij ook met games/graphics wordt gewerkt, is een dedicated grafische kaart van ATI of NVidia met minimaal 512 MB geheugen vereist.

We raden de aanschaf van zogenoemde netbooks of tablets af, omdat de processorcapaciteit, intern geheugen en grafische mogelijkheden voor veel toepassingen niet toereikend zullen zijn.

VLO is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je links naar je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

De studiegids van HBO-ICT vind je per leerroute via de volgende links:

Studenten met een functiebeperking hebben in veel gevallen recht op speciale voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een speciale stoel, meer tijd voor het maken van toetsen of toetsen met grote letters. Voor voorzieningen kun je terecht bij de studentendecanen.

Meer informatie over studeren met functiebeperking

Je opleiding bevindt zich in het Theo Thijssenhuis (TTH)
, Wibautstraat 2-4, 1091 GM Amsterdam.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 augustus 2017

HBO-ICT deeltijd

Inschrijven en studiekeuzecheck