Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: System and Network Engineering

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Je hebt ambitie in de ICT. Mogelijk heb je al een eigen onderneming in de ICT of werk je in de gezondheidszorg als ICT’er. Of misschien ben je van plan om een carrièreswitch te maken en in de ICT-sector te gaan werken.

icoon sne

De deeltijdopleiding HBO-ICT helpt je om je (internationale) loopbaanperspectieven te verbeteren en je te ontwikkelen in de richting van jouw keuze: Business IT & Management, Software Engineering of System and Network Engineering. De leerroute System and Network Engineering is onderdeel van de opleiding HBO-ICT. Bij de leerroute System and Network Engineering ga je technische infrastructuren ontwerpen, realiseren en beheren en ligt er een sterke focus op Cyber Security. Je leert alles over besturingssystemen (Windows, Apple iOS en Linux), computernetwerken en internet.

System and Network Engineering ligt op het snijvlak van informatietechnologie en telecommunicatie. Studenten kunnen worden ingezet bij het ontwerp, implementatie, beheer en onderhoud van de computer/ netwerkinfrastructuur van bedrijven. Deze infrastructuur heeft een netwerkcomponent en een systeemcomponent en tegenwoordig valt daar steeds vaker ook de telecommunicatie onder, bijvoorbeeld in de vorm van IP telefonie. Afhankelijk van het type bedrijf zal bij de werkzaamheden de nadruk liggen op de systemen of juist op de netwerkcomponenten van de infrastructuur. Besturingssystemen, Operating Systems, en netwerkprotocollen spelen in dit vakgebied de hoofdrol. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan Internet als illustratie van netwerktechnologie en aan unix (linux) als praktische illustratie van de theorie van besturingssystemen.

Tijdens de opleiding HBO-ICT deeltijd krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT-sector op HBO-niveau. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen de andere richtingen van het ICT-domein.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 8 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten waarbij een docent aanwezig is. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Lessen zijn op maandag- en donderdagavond, 18.30 - 22.00 uur.

Lees meer

Wereldwijd is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Je kunt je specialiseren in functies als systeem- en netwerkbeheerder, ICT security specialist of digital forensisch onderzoeker.

Lees meer

Je bent toelaatbaar voor HBO-ICT deeltijd als je op minimaal mbo-niveau werkzaam bent en van plan bent om vanaf het tweede studiejaar binnen een voor de opleiding relevante sector te gaan werken.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een intakegesprek.

Lees meer

Bekijk ook de andere HBO-ICT deeltijd leerroutes:


CURSUS ICT

Wil je jezelf om- of bijscholen op ICT-gebied, maar heb je geen tijd om een volledige ICT-opleiding te volgen? Dan is een cursus ICT op hbo-niveau misschien wel iets voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie