Hogeschool van Amsterdam

HBO-ICT: Business IT & Management

HBO-ICT. Bachelor, deeltijd

Bij de leerroute Business IT & Management leer je hoe je organisaties beter kunt laten functioneren met behulp van ICT. Je vervult een brugfunctie tussen enerzijds gebruikers en anderzijds programmeurs en beheerders van informatiesystemen.

icoon bim

 

Als student van Business IT & Management ben je ondernemend en houd je van afwisseling. Hoe verschillend de organisaties, afdelingen en mensen ook zijn: je wilt ze door en door leren kennen. Je werkt graag in teamverband en vindt het leuk om ICT-gerelateerde oplossingen te bedenken.

De leerroute Business IT & Management is onderdeel van de opleiding HBO-ICT. De deeltijdopleiding HBO-ICT helpt je om je (internationale) loopbaanperspectieven te verbeteren en je te ontwikkelen in de richting van jouw keuze: Business IT & Management, Software Engineering of Cyber Security (Voorheen System and Network Engineering).

Tijdens de opleiding HBO-ICT deeltijd krijg je een gedegen basis voor het uitoefenen van een functie binnen de ICT-sector op hbo-niveau. Dat betekent dat jij je verdiept in de leerroute die je gekozen hebt, maar dat je je daarnaast ook ontwikkelt binnen de andere richtingen van het ICT-domein.

Lees meer

Deze leerroute biedt studenten 8 contacturen per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Een studiejaar bevat 42 lesweken. Lessen zijn op dinsdag- en/of woensdagavond, 18.30 - 22.00 uur.

Lees meer

Landelijk is er momenteel behoefte aan goed opgeleide ICT-specialisten. Je kunt je specialiseren in functies als functioneel designer, business-analist, servicemanager of zelfstandig consultant (in ICT).

Lees meer

Je bent toelaatbaar voor HBO-ICT deeltijd als je op minimaal mbo+ niveau werkzaam bent binnen de ICT sector en van plan bent om vanaf het tweede studiejaar binnen een voor de opleiding relevante sector te gaan werken.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 31 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werk- dagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een intakegesprek.

Bekijk ook de andere HBO-ICT deeltijd leerroutes:


Cursus ICT

Wil je jezelf om- of bijscholen op ICT-gebied, maar heb je geen tijd om een volledige ICT-opleiding te volgen? Dan is een cursus ICT op hbo-niveau misschien wel iets voor jou.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie